e-Posta Print

Etkinlik ve Kongreler

AVICENNA 3. ULUSAL TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ
AVICENNA
KONGRE
28-04-2017
30-04-2017
  • İÇ ANADOLU
METABOLİK SENDROM
3 GÜN
  • GEZİ
  • GALA YEMEĞİ
  • WORKSHOPS
  • SERGİ
  • KONSER
  • ŞEHİR TURU
  • EĞLENCE
  • MÜZE GEZİSİ
  • SEMA TÖRENİ
  • UÇURTMA VE BALON ŞENLİĞİ
TEK KİŞİLİK
2 KİŞİLİK
3 KİŞİLİK
180
100
40

Kongre Programı

Kongremiz 28 Nisan 2017 Cuma günü saat 8.30’da başlayacak olup 30 Nisan 2017 Pazar günü 18.30’da sonlanacaktır. Programımızda 8 misafir konuşmacı, 18 öğrenci sunumu ve ayrıca 1 panel yer alacaktır.

Oturum konularımız sizlerden gelecek olan sunumlar göz önünde bulundurularak belirlenip duyurusu yapılacaktır. Oturum Konuları Ve Sözlü Bildirim Kuralları Kongremizde sunumlar metabolik sendromla ilişkili tablolar arasında sayılabilecek olan kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, hiperürisemi, polikistik over sendromu, stroke, obezite, diabetes mellitus, dislipidemi ve reaktif hipoglisemi, alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması, uyku apne sendromu, safra taşı, gastroözofageal reflü, depresyon, astım vb konular çerçevesinde seçilecektir.

Oturum konuları sizlerden gelen sunumlara göre yukarıdaki konu başlıklarından seçilecek veya yine sizlerden gelecek olan sunumlar çerçevesinde dahiliye, cerrahi, kardiyoloji, nöroloji, psikiyatri ve halk sağlığı olarak yakın zamanda belirlenecek ve duyurusu yapılacaktır. Sözlü bildirim kriterlerine ve poster sunum kriterlerine sitemizden  ulaşabilirsiniz.

Kongre Alanı Ve Konaklama Bilgileri

Bilimsel programımız Aleaddin Keykubat Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Şehir dışından katılacak olan misafirlerimiz anlaşmalı olduğumuz Gherdan Gold Otel’de konaklayacak ve otelin tüm hizmetlerinden kongre boyunca yararlanabileceklerdir.

Kayıt bedelimiz: Bilimsel program: 40 tl

                          Bilimsel program + Sosyal program: 70 tl

                          Bilimsel program + Sosyal program + Akşam yemekleri: 100 tl

                          Konaklamalı katılım gerçekleştirecek olan katılımcılarımızın ise her şey dahil toplamda 180 tl

ödeme yapması gerekmektedir.

Banka hesap bilgilerimiz kayıt formunda yer almaktadır ve bu bilgiler kayıt yaptıran tüm katılımcılarımıza tekrar mail yoluyla ulaştırılacaktadır.

Konuşmacılarımız:  Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık Prof. Dr. Muhammed Abdul Ghani Prof. Dr. Mustafa Öz Prof. Dr. Mustafa Şahin Doç. Dr. Mustafa Kanat Yrd. Doç. Dr. Deniz Atasoy Dr Muhammed Atak Dr Enes Başak Ahmet Serdar Mutluer

Dünya üzerinde yedi buçuk milyar insan yaşamaktadır. Ve bu nüfusun dörtte birinde metaolik sendrom mevcuttur. Metsar’ın yapmış olduğu çalışmalara göre ülkemizde kentsel yerleşimlerde metabolik sendrom sıklığı ortalama 3,82’dir. Türkiye’de 20 yaş üstü nüfusun üçte birine yakını metaolik sendromludur.

Metaboliksendrom, ortak genetik ve çevresel ortamlarda gelişen, bel çevresi kalınlığı, yüksek tansiyon, kan yağlarında kalitatif ve kantitatif bozukluk, kan şekeri yüksekliği ile karaktrize kardiyometaolik risk faktörleri demetidir. Metabolik sendromlu kişilerde metablik sendromu olmayanlara göre gelecekte tip 2 diyabet gelişme riski 5 kat, kalp krizi veya inme geçirme riski 3 kat fazladır. Alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması, polikistik over sendromu, uyku apne sendromu, safra taşı, gastroözofageal reflü, depresyon ve astım da metabolik sendromla ilişkili tablolar arasında sayılmaktadır. Küresel bir epidemi olarak kabul edilen metabolik sendromun bir klinik antite olarak ele alınması, tip 2 diyabet ve aterosklerotik kardiyovasküler hastalık gelişimi için yüksek riskli bireylerin tanımlanmasında ve ortak koruyucu yaklaşımların belirlenmesinde yarar sağlayacaktır.

Metabolik sendromlu kişi sayısı giderek artmaktadır ve görülme artışı bu hızla giderse gelecekte hemen herkesin bu hastalıklara yakalanacağı ne yazık ki bir gerçektir. Yetişkinler, çocuklar ve hatta bebekler… Önceleri aşırı kilo olarak kabul edilen değerler bugün neredeyse toplum genelinde normal kabul edilmeye başlanmıştır. Bu da durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Gerçek doktor her hasta ile yaşayıp ölendir. Hekim toplumun yaralarını sarabilen onların dertlerini dert bilendir. Bugün bizler bir toplumsal sorun olan metabolik sendromu konuşacak, mesleğimizin gerekliliği olan ‘şifa vesilesi olma’ işini yerine getireceğiz. Toplumun sağlığını, geleceğini tehdit eden bu hastalıklara karşı geleceğin hekimlerini daha fazla bilinçlendirecek ve hekimler aracılığı ile toplumsal farkındalığı artıracağız.

Kongremizin amacı; metablik sendrom ile ilgili bilimsel gelişmeleri ele almak, yeni tedavi yöntemlerini yakından tanımak, görülme oranı giderek artan bu hastalıkların genetik ve çevresel sebeplerini konuşmak ve bu hastalıklara karşı koruyucu önlemlerin artırılmasını sağlamaktır.

Kongremizde insan vücudunun moleküler yapısındaki inceliklerin, muhteşem dengesinin ve bu dengenin bozulması durumunda meydana gelebilecek yıkımların yanı sıra metabolik sendromun cerrahi yönünü de ele alacağız. Ayrıca gerek atölye çalışmalarında işleyeceğimiz konularla gerekse sosyal programımız ile katılımcılarımızın tek bir alandan ziyade birçok alanda fikir sahibi olmasını ve güzel vakit geçirmesini sağlayacağız.